De Evangelische Broedergemeente is begonnen als een zendingskerk. Al tien jaar na de stichting van het plaatse Herrnhut (Oostduitsland) vertrokken in 1732 de eerste zendelingen vanuit dit dorp naar St. Thomas in het Caribisch gebied.

Zo behoorde de Broedergemeente tot de pioniers van de Protestantse zending.

De Broedergemeente kwam door haar zendingswerk naar Nederland omdat vanuit Amsterdam de zendelingen de hele wereld in trokken. Het Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) werd in 1793 opgericht om het wereldwijde zendingswerk van de Hernhutters vanuit Nederland te ondersteunen.

ZZg nieuws

 • Minisymposium op 19 mei: ZZg 225 jaar!

  Op zaterdag 19 mei a.s. viert het ZZg zijn 225-jarig jubileum met een minisymposium. Op deze feestelijke middag staan we tussen 14.00 en 17.00 uur stil bij deze bijzondere mijlpaal, 225 jaar Hernhutter zending vanuit Zeist. We lopen symbolisch het tijdspad af van verleden (Zending 1.0)

  ...
 • ZZg-Nieuws maart verschenen

   

   

   

   

   

   

   

   


  Lees het vernieuwde ZZg-nieuws met als thema: Jeugd in de kerk. Tevens vragen wij om uw

  ...
 • EBG Zeist houdt wijnactie voor Sint Maarten

  Na de orkanen vraagt het Caribische eiland Sint Maarten onze steun. Die steun wil de EBG Zeist graag geven door middel van een financieel cadeau, om de (weder)opbouw van het kerkelijk gemeenteleven aldaar mogelijk te maken. Hiervoor

  ...

ZZg blog

 • Geestdrift

  Het Nederlands elftal kon zich niet kwalificeren voor de Europese Voetbalkampioenschappen. Wat misten we? Als je de kranten moet geloven kwam het door het niet goed op elkaar ingespeeld zijn van spelers, door gebrek aan mentale en fysieke

  ...