De Evangelische Broedergemeente is begonnen als een zendingskerk. Al tien jaar na de stichting van het plaatse Herrnhut (Oostduitsland) vertrokken in 1732 de eerste zendelingen vanuit dit dorp naar St. Thomas in het Caribisch gebied.

Zo behoorde de Broedergemeente tot de pioniers van de Protestantse zending.

De Broedergemeente kwam door haar zendingswerk naar Nederland omdat vanuit Amsterdam de zendelingen de hele wereld in trokken. Het Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) werd in 1793 opgericht om het wereldwijde zendingswerk van de Hernhutters vanuit Nederland te ondersteunen.

ZZg nieuws

 • Jubileumviering Kilangala en Kantembo missieposten

  Op vrijdag 6 oktober vindt in Koudum, Friesland, een bijzondere jubileumviering plaats in het kader van de jubilerende missieposten bij Kilangala en Kantembo. --> Lees verder.

 • ZZg-Nieuws september verschenen

  Lees het nieuwe ZZg-nieuws met als thema: Geestkracht geeft daadkracht. Tevens vragen wij om uw steun voor onze waardevolle projecten.

  U

  ...
 • Lees de Nieuwsbrief Kinderprogramma ZZg

  Het Kinderprogramma is een verzameling van ZZg-projecten die direct ten goede komen aan kinderen, gesteund door donateurs die daarvoor een vaste bijdrage overmaken. 

 • Jaarverslag 2016 beschikbaar

  Dit meisje op de foto gaat naar de voorschool in Moengo, Suriname. Het is een van de vele projecten die het ZZg in 2016 ondersteunde. 2016 was het eerste jaar waarin we  werkten aan de ambitieuze doelen uit het beleidsplan 2016-2020. In een tijd van gestaag afnemende inkomsten

  ...
 • Schoolmeubilair op weg naar Suriname

  Update juni 2017: Wij kunnen een zeecontainer voor Suriname vullen en de vrachtkosten betalen. Daarmee is voorlopig in de behoefte voorzien.

ZZg blog

 • Geestdrift

  Het Nederlands elftal kon zich niet kwalificeren voor de Europese Voetbalkampioenschappen. Wat misten we? Als je de kranten moet geloven kwam het door het niet goed op elkaar ingespeeld zijn van spelers, door gebrek aan mentale en fysieke

  ...