De Evangelische Broedergemeente is begonnen als een zendingskerk. Al tien jaar na de stichting van het plaatse Herrnhut (Oostduitsland) vertrokken in 1732 de eerste zendelingen vanuit dit dorp naar St. Thomas in het Caribisch gebied.

Zo behoorde de Broedergemeente tot de pioniers van de Protestantse zending.

De Broedergemeente kwam door haar zendingswerk naar Nederland omdat vanuit Amsterdam de zendelingen de hele wereld in trokken. Het Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) werd in 1793 opgericht om het wereldwijde zendingswerk van de Hernhutters vanuit Nederland te ondersteunen.

ZZg nieuws

 • Bekijk de Zendingsfeestdienst!

  Op zaterdag 19 september a.s. gaat de video van het Zendingsfeestdienst om 10.45 uur in première. Die dienst is hier op de ZZg website te bekijken.

 • ZZg Nieuws september verschenen

  Lees de nieuwste editie van het ZZg Nieuws met als thema: De Geest gaat door!
  Tevens vragen wij om uw steun voor onze waardevolle

  ...
 • Noodhulp Corona

  Het coronavirus is nog steeds onder ons. Dat geldt ook in de landen waar het ZZg en andere hernhutter zendingsorganisaties werken. Wat zijn daar de gevolgen van ‘lockdowns’? En kunnen we de mensen daar een beetje helpen, ons medeleven tonen en concreet iets van saamhorigheid laten zien?

  ...
 • SU4SU / NL4SU

  Afgelopen juli sloot het ZZg zich aan bij de benefietactie SU4SU. Dat leverde uiteindelijk een prachtig eindbedrag op, waarvan tot nu toe € 595 via donateurs van het ZZg werd opgebracht.

 • Kantoor ZZg voorlopig beperkt geopend

  Het ZZg volgt nog steeds de officiële richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Dat leidt tot de volgende maatregelen: ons kantoor is tot nader order beperkt geopend voor bezoekers. Wel is er iedere dag een medewerker aanwezig op kantoor. De meeste collega's werken thuis en zijn per

  ...

ZZg blog

 • Geestdrift

  Het Nederlands elftal kon zich niet kwalificeren voor de Europese Voetbalkampioenschappen. Wat misten we? Als je de kranten moet geloven kwam het door het niet goed op elkaar ingespeeld zijn van spelers, door gebrek aan mentale en fysieke

  ...