De Evangelische Broedergemeente is begonnen als een zendingskerk. Al tien jaar na de stichting van het plaatse Herrnhut (Oostduitsland) vertrokken in 1732 de eerste zendelingen vanuit dit dorp naar St. Thomas in het Caribisch gebied.

Zo behoorde de Broedergemeente tot de pioniers van de Protestantse zending.

De Broedergemeente kwam door haar zendingswerk naar Nederland omdat vanuit Amsterdam de zendelingen de hele wereld in trokken. Het Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) werd in 1793 opgericht om het wereldwijde zendingswerk van de Hernhutters vanuit Nederland te ondersteunen.

ZZg nieuws

 • De laatste solarlampen

   

  Honderden gingen de afgelopen jaren naar leerkrachten in het binnenland van Suriname en weeskinderen en vroedvrouwen in Tanzania en Congo. Maar ook voor jezelf is zo’n solarlamp reuzehandig: op de camping, in schuur of garage,

  ...
 • Veilige elektra voor Sukh Dhaam

  Kinderhuis Sukh Dhaam in Alkmaar, Suriname, bestond op 18 oktober 2016 precies 100 jaar. Het jubileumcadeau - een vernieuwde stroomvoorziening

  ...
 • ZZg Nieuws maart verschenen

  Lees de nieuwste editie van het ZZg Nieuws met als thema: Wacht eens!. Tevens vragen wij om uw steun voor onze waardevolle projecten.
  U leest 'm hier direct online.

 • Leliëndaal 100

  Update maart 2019: Na de renovatie van Kinderhuis Leliëndaal zet het ZZg zich samen met een betrokken donateur in voor uitbreiding van de bibliotheek.

 • Ewald Hunsel nieuwe algemeen secretaris

  Per 1 september 2018 is dhr. Ewald Hunsel aangesteld als algemeen secretaris bij het ZZg. Hij volgt hiermee Aart Schalkwijk op.

ZZg blog

 • Geestdrift

  Het Nederlands elftal kon zich niet kwalificeren voor de Europese Voetbalkampioenschappen. Wat misten we? Als je de kranten moet geloven kwam het door het niet goed op elkaar ingespeeld zijn van spelers, door gebrek aan mentale en fysieke

  ...