Synode OekraineKorte live-verslagen over de situatie en de zorgen komen uit alle landen waar de Europees-Continentale Provincie van de Broedergemeente vertegenwoordigd is: uit Estland, Letland en Denemarken; uit Zweden en Albanië. Uit de naburige Britse Provincie ontvangt de Synode een bericht van zr. Roberta Hoey van het Provinciaal Bestuur.
Er zijn bijdragen uit Zwitserland en Nederland. De gemeente Zeist heeft een vluchtelingengezin opgenomen. In Duitsland zijn er vluchtelingen in de Haltestelle Cottbus.

Gisteren, toen de synode net begonnen was, kwam een groep vluchtelingen uit de stad Zaporizja in KOMENSKÝ aan, drie vrouwen en vijf kinderen. De vrouwen waren spontaan bereid om live verslag uit te brengen over hun lot tijdens het actualiteitendebat. Zr. Helena Schneider (Bad Boll), secretaresse van de synode, kon als Russische tolk waardevolle hulp bieden.

De bisschoppen werd gevraagd om namens de synode een pastorale brief te schrijven.

Afsluiting met een gebed voor de vrede, gebracht door Harald Rückert, gast van de synode en bisschop van de Evangelisch-methodistische Kerk.