Met een zangdienst in de kerkzaal van de Broedergemeente Bad Boll begon de Zitting 2016 van de Synode van de Europees-Continentale Provincie van de Evangelische Broedergemeente.

De drietalige zangdienst (Duits, Nederlands, Engels) was samengesteld door br. Bernhard Goodwin, lid van het Synodebestuur, bij het motto van de Synode: “De EBG klaar voor de toekomst – lidmaatschap, participatie, financiën”.  Aansluitend begon de Synode met haar werk met de constituerende vergadering. Daarbij werden ook de sinds de laatste Synode overleden medewerkers van de Broedergemeente en leden van de Synode herdacht.

De Synode vergadert vooral in de Evangelische Akademie, een conferentieoord van de Protestantse Kerk in Württemberg. Zij werd begroet door de gast gevende Broedergemeente Bad Boll. Namens de gemeente werden de synodeleden toegesproken door de voorzitter van de Oudstenraad, zr. Marianne Becker en de predikant, br. Theodor Clemens, die als bisschop ook aan de Synode deelneemt. Verder werden groeten gebracht namens de Evangelische Akademie en de Protestantse Gemeente Bad Boll.