ZZg heeft een update over de situatie van de Broedergemeente in Nepal klaargezet op zijn website:
De kerkleden die opgevangen waren in geïmproviseerde kampen, konden dinsdag even terug naar Kathmandu om - indien mogelijk - vlug wat dingen op te halen in hun huis.

Dinsdagavond waren nog wat naschokken voelbaar. Vanaf vandaag keren de eerste mensen permanent terug naar hun woning voor zover dit veilig is. Zij willen ook graag aan de opruimwerkzaamheden beginnen.
De mensen van Khokana, een klein dorp vlakbij Kathmandu, kunnen helaas niet naar hun huis terugkeren. Daar is de verwoesting erger dan in Kathmandu. De huizen in Khokana zijn ouder en niet zo sterk gebouwd als die in Kathmandu.
Bij zeker zes families van de Broedergemeente in Khokana is hun huis volledig verwoest. Aan hen wordt de komende tijd opvang aangeboden.
De Hernhutter Zendingsorganisaties in Groot-Brittannië (British Mission Board), Duitsland (Hernhuter Missionshilfe) en Nederland (ZZg) zijn dankbaar voor alle steun en donaties die binnenkomen, zodat de noodhulp in Nepal direct kon aanvangen. Lees meer op de Website van ZZg.