EBG in gesprek 2 3Op zaterdag 19 maart 2022 was er een uitzending van EBG in gesprek over de afgelopen Synode. Daarin hoorde u veel informatie over de onderwerpen die werden besproken en de genomen besluiten.

Wat een uitzending! De panelleden, deze keer, waren br. Christian Lindner (predikant van de EBG Rotterdam Centrum), br. Clayton Babel (synodelid) en zr. Rita Harry (voorzitter van het Moderamen Centrale Raad). Het was een informatieve uitzending. Samen hebben wij teruggekeken op een bijzondere maar productieve Synode.

De besluiten van de Synode moeten de toekomst van de kerk, veilig stellen. De besluiten die uw aandacht verdienen zijn niet alleen de besluiten die iets zeggen over lidmaatschap, duurzaamheid, over deelname aan de gemeentevergadering en financiën. Ook de besluiten die moeten bijdragen aan het verlagen van drempels voor het bekleedden van bestuurlijke functies verdienen uw aandacht of de besluiten die moeten helpen het te kort aan predikanten op te lossen. EBG in gesprek heeft van het Moderamen de opdracht gekregen om een uitzending te wijden aan het thema financieel gezond maken van onze kerk. Hiermee geeft het Moderamen te kennen dat zij dit besluit heel belangrijk vinden. We zijn druk met het inplannen van deze uitzending en vinden het belangrijk om op een juiste manier aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Mocht u uitzending III gemist hebben, dan adviseren wij u deze terug te kijken via het YouTube kanaal van de EBG (https://www.youtube.com/channel/UCRp5Amz9FvI_55GwL90IiEw). Daarnaast nodigen de synodeleden u uit om hen of de leden van de Oudstenraad te benaderen als u meer wilt weten. Binnenkort zal de publicatie »Besluiten en Verklaringen van de Synode 2022« uitkomen. Daarin zal alles definitief op een rij staan. De besluiten raken ook u!

De volgende uitzending, uitzending IV op 16-04 om14:00 uur, gaat over de zending. We zullen stilstaan bij nut en noodzaak van zending anno 2022. Vragen die wij beantwoord zouden willen hebben zijn: of en hoe past Broedergemeentezending nog in deze tijd? Waarom hebben de vijf zendingsorganisaties in de Europese kerkprovincie nog bestaansrecht?EBGingesprek 2 4

Heeft u zelf ook vragen, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen uw vragen in de uitzending behandelen of u een mail sturen met de antwoorden op uw vragen.