20200331 102040 kleinPasen 2020 - Leven temidden van corona

Het is de vijfde week, dat wij geen fysieke kerkdiensten houden in de Evangelische Broedergemeente. Maar het is vooral Pasen. Een paasfeest, dat anders is dan andere jaren: wij gaan niet naar de Godsakker. Wij noemen niet de namen van de overleden zusters en broeders in de kerk. Wij hebben geen gezamenlijk paasbrunch. En toch: Het wordt Pasen.

De boodschap zal weer klinken: De Heer is opgestaan, ja Hij is waarlijk opgestaan. Het klinkt via internet en sociale media en vooral bij u thuis. Ga op het balkon, ga naar de tuin. Treed voor de deur en roep het uit: De Heer is opgestaan, ja, Hij is waarlijk opgestaan.

Ook de komende dagen zullen er weer online diensten zijn vanuit de verschillende gemeenten van de EBG in binnen- en buitenland. Op 1e paasdag is er een gezamenlijke dienst van de gemeenten in Nederland met een preek van onze bisschop br. Humbert Hessen en op 2e paasdag nodigen het Moderamen Centrale Raad en het Provinciaal Bestuur uit voor een gezamenlijke dienst voor de hele kerkprovincie via internet (met zusters en broeders uit Letland, Zwitserland, Albanie, Duitsland en Nederland).

Zie hier de diensten, die tot nu toe gepland zijn (wij zullen deze lijst zoals altijd actualiseren als wij nieuwe informatie ontvangen:

Uit de Evangelische Broedergemeente in Nederland (EBGN)

De gezamenlijke paasdienst op 1e paasdag kunt u volgen via nederland.ebg.nl/dienst/20200412 op 12 april vanaf 11:00 uur.

De internationale dienst op 2e paasdag vindt u via nederland.ebg.nl/dienst/20200413 op 13 april vanaf 11:00 uur.

Naar beide diensten kunt u ook later nog kijken en luisteren. ZIjn bliven via de genoemde URL bereikbaar.

De gemeente Amsterdam-Zuidoost zendt zoals elke zondag ook 1e paasdag een dienst uit via RAZO (de omroep voor Amsterdam-Zuidoost). Buiten de regio Amsterdam kunt u deze beluisteren via www.salto.nl/razo/ [hier onder RAZO ‘Luister live!’ aanklikken].
Meer actuele informatie vindt u via: www.ebgzuidoost.nl.

De gemeente Zeist zendt op Stille Zaterdag om 17:00 uur een liturgie uit. 1e paasdag kunt u om 6:00 de opstandingsdienst volgen en om 10:00 uur de paasdienst.De diensten zij alleen online te volgen via  www.ebgzeist.nl of kerkdienstgemist.nl.

Uit de Broedergemeente (in andere landen en talen):

De diensten van de Duitse gemeenten voor de Stille Zaterdag en her paasfeesten vindt u via: https://www.ebu.de. Deze lijst wordt (net als de onze) regelmatig geactualiseerd.

In de Moravian Church in North-America vinden meer diensten plaats, dan wij hier kunnen melden. Een overzicht vind u via deze link: www.moravian.org/2020/04/onlineworship2020/. Let op de tijden zijn locale tijden. (Engels).

Wij wensen u allen een gezegend en vrolijk Paasfeest toe.

Foto: ©Diakonissenanstalt EMMAUS, Niesky