paus boodschap 730x410Graag willen wi u allen in deze moeilijke tijd oproepen om mee te doen met twee acties, die verbondenheid en hoop moeten uitstralen in een tijd van duisternis en nodige isolatie. De ene is oecumenisch en volgt een oproep van Paus Franciscus. Hij roept alle christenen op om woensdag 25 maart om 12:00 uur het Onze Vader te bidden:

“In deze benarde dagen terwijl de mensheid beeft van angst door de dreiging van de pandemie, zou ik willen voorstellen aan alle christenen samen hun stemmen te verheffen naar de hemel. Ik nodig alle Hoofden van de Kerken en de leiders van iedere Christelijke gemeenschap uit, om samen met alle christenen van verschillende confessies, de Almachtige God aan te roepen, om op dezelfde tijd het gebed te bidden dat Jezus, onze Heer, ons geleerd heeft. Daarom, nodig ik iedereen uit om dit verschillende keren per dag te doen, maar allemaal samen het Onze Vader te bidden aanstaande woensdag 25 maart op het middaguur. Moge de Heer op die dag waarop veel christenen de aankondiging van de menswording van het Woord aan de Maagd Maria gedenken, luisteren naar het verenigde gebed van alle leerlingen die zich voorbereiden om de overwinning van de Verrezen Christus te vieren.”

Ook de Raad van Kerken Nederland en de Conference of European Churches (CEC) sluiten zich aan bij deze oproep.

sebastian frohlich 8gLBzBob4U8 unsplash

De andere actie komt voort uit onze eigen kerk. Leden in Noord-Amerika, maar ook in onze kerkprovincie nodigen ons uit om de komende weken de
Hernhutter Ster te laten lichten (buiten de kersttijd) en zo een lichtweb te vormen in de nacht van de pandemie. Misschien dat mensen daaruit troost kunnen putten. Dus als u in de gelegenheid bent, laat u dan de ster lichten en maak een foto ervan om die op onze facebook-site te plaatsen. (stuur de foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)