Uitnodiging bijeenkomst Conciliair Proces in 2018Faitrade01
Waar en wanneer
Op zaterdag 3 november vindt in Zeist, in het kader van het Conciliair Proces binnen de EBG, de jaarlijkse bijeenkomst voor EBG-afgevaardigden plaats. Wij, de leden van de werkgroep Conciliair Proces 2018, nodigen per gemeente 2 afgevaardigden uit om deel te nemen aan deze eendaagse conferentie. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Waarom in Nederland
Om kosten te besparen en om het milieu te ontzien, vindt de conferentie in eigen land plaats. Hiertoe is besloten op de voorgaande bijeenkomst in Dresden. Daarbij zal de focus dit jaar op de Nederlandse situatie liggen. De thema’s zijn voor zowel dit jaar als voor volgend jaar: Fair Trade en Duurzaamheid binnen de EBG gemeenten.

Doel van de bijeenkomst
Om goed voorbereid te zijn voor deelname aan de conferentie volgend jaar in Hamburg, Duitsland, krijgt u veel informatie over eerlijke handel en een duurzame toekomst. Dit geldt niet alleen voor de kerkgemeenten maar ook voor de persoonlijke situatie, thuis en op het werk. Hoe kunnen wij als kerk en als individu onze opdracht vormgeven om de aarde en de schepping te beschermen en te herstellen. Fair Trade en duurzaamheidsbevordering zijn onlosmakelijk verbonden en spelen een grote rol in het geheel. Voor gemeenteleden die belangstelling hebben in deze thematiek om o.a. van hun kerk een Fair Trade kerk te maken, is dit tevens een goede gelegenheid om praktische tips op te doen. EBG Zeist is al geruime tijd een Fair Trade kerk. Samen zullen we een stappenplan uitwerken, waar u in uw gemeente mee aan de slag kunt. Ook zullen wij de partijen verkennen die op de (Fair Trade) wereldmarkt actief zijn.

De bijeenkomst vindt plaats in Het Koetshuys op het Zusterplein 2 in Zeist op
zaterdag 3 november 2018.
Tijd: van 10:00-19:30 uur.

We sluiten af met de zangdienst in de Kleine Kerkzaal, die begint om 18:30 uur.

Aanvullende informatie
De kosten voor deelname met ontvangst, lunch en avondeten zijn € 30 per persoon.
Bij de lunch en het avondeten is het uitgangspunt: geen of zo weinig mogelijk vlees, met dieetwensen wordt dus rekening gehouden.

Graag het bedrag overmaken op IBAN NL 07 INGB 000 266 4678 t.n.v. EBG Utrecht o.v.v. Conciliair Proces 2018.

Aanmelding
Uiterlijk 20 oktober 2018, per e-mail aan zr. Anne Groenewegen. Voor eventuele opmerkingen/vragen kunt u daar ook terecht: Het email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het programma kunt u hieronder downloaden:

 
Filter op bestandsnaam:  
Bestandsnaam
Programma CP NL 2018.pdf