foto augustusmaand 2018Vanaf deze maand zijn in de gemeenten de augustusmaandlintjes 2018 te koop. Deze lintjes zijn weer speciaal voor de EBG in Nederland gemaakt. De tekst op de lintjes is de 2e dagtekst van 13 augustus 2018 in de vertaling van de Nieuwe Bijbelvertaling.

Wij hopen dat met dit lintje het gevoel van verbondenheid in en met de EBG versterkt kan worden. Wij sluiten daarbij aan bij de traditie van de Hernhuttermaand die in de Broedergemeente in Suriname leeft. Wij wensen dat ook voor onze gemeenten de Augustusmaand een bijzondere maand mag zijn.

‘Wij leerden elkaar lief te hebben’ schreven de zusters en broeders in het oude Herrnhut in hun dagboek toen zij over het Avondmaal van 13 augustus 1727 verslag deden. Dit avondmaal wordt door velen gezien als het begin van de Broedergemeente zoals wij die nu kennen. Met de woorden in hun dagboek beleden de zusters en broeders toen, dat ‘lief hebben’ in de christelijke gemeente geen simpel gevoel is dat je zomaar overvalt. Het moet je gegeven en geleerd worden door de Heilige Geest en je kan het jezelf ook aanleren door het voorbeeld van Jezus Christus zelf te volgen, het is gave en opdracht tegelijk.

Ook in onze gemeente hebben wij de naastenliefde nodig, waartoe ons Jezus oproept. De Augustusmaand – Hernhuttermaand is de gelegenheid om deze liefde verder te ontwikkelen.