Op woensdag 2 mei 2018 werden in Herrnhut de dagteksten voor het jaar 2021 getrokken. Voor elke dag van het jaar werd uit een verzameling van ca. 1100 woorden uit het Oude Testament één dagtekst geloot.

De dagteksten in het Duits (Losungen) worden sinds 1731 elk jaar als boek uitgegeven. De dagteksten zijn een “parool” voor de dag. In Duitsland worden de dagteksten door ongeveer een miljoen mensen uit verschillende kerken gelezen. De Nederlandse editie verschijnt bij uitgeverij Royal Jongbloed B.V. en heeft een oplage van ca. 10.000 exemplaren. Verder worden de dagteksten in meer dan 50 talen uitgegeven.

Bj de trekking van de dagteksten waren dit jaar de leiders van bedrijven aanwezig, die met de Broedergemeente verbonden zijn, nieuwe medewerkers van de administratie van de Europees-Continentale Provincie van de Broedergemeente in Bad Boll en leden van de Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Stad & Flevoland (zie afbeelding). Br. Martin Theile, predikant van de Broedergemeente Amsterdam-Stad & Flevoland, heeft aan de trekking deelgenomen.

In Nederland is men op dit moment met de afronding van de vormgeving van de uitgave 2019 bezig. U kunt de dagteksten ook online bestellen via de Webshop Dagteksten.

EBG Amsterdam S&F Vogtshof Losungsziehen 2018 web