2015 31 01 EBGN Bezinningsdag WB kl 1Op zondag 14 juli 2024 viert de Centrale Raad der Evangelische Broedergemeente in Nederland een dankdienst voor het werk van zr. Rita Harry, die vele jaren voorzitter van de Raad was en in 2023 haar functie neerlegde.

Lees hier de bijlagen van het EBGNieuws Nr. 2 uit 2024

Onder dit artikel vindt u de bijlages bij het PB-bulletin 2024 03

european union parliament electionOp 6 juni 2024 vinden er in de lidstaten van de Europese Unie verkiezingen plaats voor het Europees Parlement. Op initiatief van de werkgroep Gerechtigheid, Vrede en Heelheid van de Schepping heeft het Provinciaal Bestuur van de Europees-Continentale Provincie van de Broedergemeente een brief naar de gemeenteleden geschreven. Daarin wordt opgeroepen om deel te nemen aan deze verkiezingen en worden op basis van de Kerkorde van de wereldwijde Broedergemeente actuele politieke onderwerpen vanuit christelijke waarden besproken.

Onder dit artikel vindt u de bijlages bij het PB-bulletin 2024 02

Subcategorieën

Het Conciliair proces voor Gerechtigheid, Vrede en Heelheid van de Schepping
gaat in de Broedergemeente nog steeds door. U vind hier actuele ontwikkelingen
rondom deze onderwerpen in der Broedergemeente.

1727 Avondmahl in Berthelsdorf

13 augustus 1727: De inwoners van Herrnhut verenigen zich door Gods Geest, onder de viering van het Heilig Avondmaal , tot een Broedergemeente in geest en waarheid. Geestelijke verjaardag van de vernieuwde Broeder-Uniteit Datum: maandag 12 aug (over 19 dagen)