De Evangelische Broedergemeente ziet seksueel misbruik als een zonde, kwaad in Gods ogen en onrecht tegenover medemens. Daarom onderneemt zij actie om seksueel misbruik te voorkomen.

Onze kerk dient voor iedereen een veilige plek te zijn. Gestreefd wordt naar een klimaat waarin alle betrokkenen open durven zijn en zich ook bewust zijn van wat er om hen heen gebeurt. Predikanten, jeugdwerkers en vrijwilligers, die met kwetsbare personen werken, dienen een VOG te overleggen voordat zij met de werkzaamheden bij ons beginnen.

Voor situaties waarin sprake is (of zou kunnen zijn) van seksueel misbruik is een klachtencommissie ingesteld. Deze bereikt u via de secretaris dhr. Vivian Winter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Weet u niet zeker als u een klacht wilt indienen of heeft u ondersteuning nodig,

dan kunt u terecht bij een van de vertrouwenspersonen:
ds. Christine Welschen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), tel.: 06 17400604
mevr. Wil Codrington (w.i.codrington@gmail), tel.: 06 87177120

De Broedergemeente is lid van de oecumenische organisatie SMPR (seksueel misbruik in de kerk)
Bij het meldpunt van SMPR kunt u ook terecht voor meer informatie en persoonlijke hulp.
De contactgegevens van dit meldpunt zijn:

Meldpunt SMPR
Website: www.smpr.nl
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.: 030 3038590


Hieronder kunt de gedragscode en het preventiebeleid voor medewerkers van de Broedergemeente downloaden. Hierin zijn ook de contactgegevens opgenomen.