DSC 2942Paastijd 2020

Het was een bijzonder Paasfeest. In de Stille Week waren er elke dag de lezingen van het lijdensverhaal van Jezus, zoals wij dat uit de Broedergemeente gewend zijn, maar dan via Internet. En met Pasen waren er verschillende diensten (ook gezamenlijke vanuit de gemeenten in Nederland en de regio's van de Europees-Continentale Provincie). U kunt de diensten terugzien via: nederland.ebg.nl/diensten.

De komende weken tot Hemalvaart vieren wij de Paastijd. Ook in deze weken zullen de gemeenten onlinediensten via video of audio beschikbaar stellen en zullen er bemoedigingen verstuurd worden. Wij nodigen u uit om op de websites van de gemeenten na te gaan wat aangeboden wordt - totdat wij weer in de kerken samen kunnen komen. De links naar de websites van de gemeenten vindt u via: nederland.ebg.nl/gemeenten.

Voor de diensten van de gemeenten in andere delen van de Kerkprovincie verwijzen wij op de website van de Broedergemeente in Duitsland: www.herrnhuter.de.

Naar aanleiding van de besluiten tot versoepeling van de corona-maatregelen in verschillende landen van Europa heeft het Provinciaal Bestuur tijdens haar vergadering van 20 t/m 23 april 2020 (als videoconferentie) opnieuw een brief aan de gemeenten geschreven. U kunt deze aan het einde van de artikel downloaden.

Wij mogen verschillende bijdragen delen vanuit de diaspora:

Een overdenking van br. Albert Djasmadi vanuit Groningen, een podcast vanuit de Broedergemeente Noord-Brabant en een audio-dienst voor de Javaans-Christelijke Werkgroep (JCWN) door br. Djoemati Toemin. Bedankt allen elke zondag de leden in de diaspora bemoedigen en verstreken. U kunt alle bijdragen beneden downloaden.

Deze artikel wordt geactualiseerd als er nieuwe informatie is. Houdt u dus de website en onze Facebook-Pagina in de gaten.

Wij wensen u allen een gezegende Paastijd toe.

Foto: © Johannes Welschen, Gouda