hands 1939895 1920 kleinGeroepen om gezamenlijk op weg te gaan - De Broedergemeente van schuld belijden naar een verbindende gemeenschap

Dat is de titel van de conferentie 2019 in het kader van het Conciliair Proces in de Evangelische Broedergemeente. U bent van harte uitgenodigd voor deze tweede confeentie over de Broedergemeente en het slavernijverleden.

In het jaar 2012 heeft de Broedergemeente als opmaat tot de herdenking van 150 jaar afschaffing van de trans-Atlantische slavernij in Suriname en op de voormalige Nederlandse Antillen een conferentie gehouden met de titel »De EBG en het streven naar bevrijding«. Deze conferentie (Mennorode) had tot doel: zicht te krijgen op de houding van de Broedergemeente ten aanzien van de slavernij in de 18e en 19e eeuw en met elkaar over de pijn van het verleden en de hoop voor de toekomst te spreken. In 2013 heeft het Provinciaal Bestuur een verklaring uitgegeven. Een verklaring die de resultaten van de conferentie oppakte en tot een aantal voornemens kwam m.n. om van de Broedergemeente een kerk te maken, waar allen als vrije zusters en broeders met elkaar omgaan. Alle leden van de Broedergemeente werden uitgedaagd »in dit streven een gezamenlijke weg te bewandelen«. Daarbij werden ook een aantal stappen beschreven. De conferentie van dit jaar, 2019, zal een tussenstop op die weg moeten zijn: stilstaan bij eerder genomen stappen, afspreken wat de volgende stappen moeten zijn. Met de bedoeling aansluitend weer in beweging te komen middels een gezamenlijk proces, waarin wij laten zien waar wij voor staan en waar wij voor gaan. Deze conferentie is bedoeld een antwoord te helpen vinden op vragen die wij op deze weg tegenkomen. Het daadwerkelijk op ‘ooghoogte’ delen met elkaar: van meningen, inzichten, vaardigheden, ideeën en ook vragen. Daarbij willen wij dat de culturele inclusie in de Broedergemeente een plaats krijgt: met aandacht voor diverse achtergronden en leeftijden. Juist de jonge generatie willen wij bij dit proces betrekken.

Laten wij de verschillende handen ineenslaan, om van de Broedergemeente een verbindende gemeenschap van vrije en gelijkwaardige zusters en broeders te maken!

Datum: 31 oktober t/m 3 november 2019 
Locatie: Conferentiecentrum Abdijhof
Abdijlaan 8, 5253 VP Nieuwkuijk
Tijden: 31 oktober v.a. 17:00 uur; diner bij aankomst
03 november 13:00 uur; lunch bij vertrek.
Aan de deelname zijn kosten verbonden:
€ 125 per persoon op basis van een tweepersoonskamer
(inclusief vervoer van en naar NS-station Den Bosch)
Voertalen: Nederlands en Duits (vertaling aanwezig)
Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deze conferentie is georganiseerd door de Europees-Continentale Provincie van de Evangelische Broedergemeente
in samenwerking met het Zeister Zendingsgenootschap

U kunt de uitnodigingsflyer met het voorlopige programma en de verklaring van 2013 hieronder downloaden: