MG 2892 webDe Synode van de Europees-Continentale Provincie van de Evangelische Broedergemeente - in Herrnhut (Duitsland) voor een buitengewone Zitting bijeen - heeft op 24 juni 2023 zr. Rhoïnde Doth (59, predikante van de Evangelische Broedergemeente Utrecht) tot bisschop van de Broeder-Uniteit gekozen. Zr. Doth is op Curacao geboren en o.a. in Suriname opgegroeid.

Logo Synode 2023

 

 

 

 

 

Van 22 tot 25 juni vindt in Herrnhut een buitengewone zitting plaats van de Synode van de Europees-Continentale Provincie (ECP). Het doel van deze bijeenkomst is de verkiezing van een bisschop (m/v). Bisschoppen hebben geen leidinggevende functie in de EBG, maar een pastoraal en internationaal verbindend ambt. Er zijn momenteel vier bisschoppen in de ECP, van wie er drie al de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

1727 Avondmahl in Berthelsdorf

13 augustus 1727: De inwoners van Herrnhut verenigen zich door Gods Geest, onder de viering van het Heilig Avondmaal , tot een Broedergemeente in geest en waarheid. Geestelijke verjaardag van de vernieuwde Broeder-Uniteit Datum: maandag 12 aug (over 19 dagen)

Agenda

Geen evenementen